Cultura, centrum voor kunst en cultuur

Innovatieve oplossing gevelrenovatie

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Ede. Het centrum onderging onlangs een transformatie met een complete gevelrenovatie. Het gebouw was toe aan vernieuwing, zowel qua isolatie als qua uitstraling.

Samenwerking en Innovatie

In een samenwerking tussen Trespa, BMN Nederland en Bouwbedrijf Kreeft werd een bouwteam gevormd om dit uitdagende renovatieproject te realiseren. Een van de uitdagingen zat hem in de houten gevelbekleding die destijds in segmenten rond de gevel gemonteerd was. Een andere uitdaging was het verspringen van het beton vanuit de draagmuren. Daarnaast was een mechanische bevestiging van de nieuwe gevelpanelen vereist, terwijl het intellectuele eigendom van het oorspronkelijke ontwerp behouden moest blijven. Al met al: een complex en uitdagend project.

Innovatieve oplossingen van SFS

Met behulp van het NV3-achterconstructie en het unieke Meteon-assortiment werden innovatieve oplossingen ontwikkeld. Door intensieve samenwerking en een bezoek aan het trainingscentrum van Trespa in Weert werden de betrokken partijen vertrouwd gemaakt met de systemen van SFS en de kwaliteiten van het Meteon-assortiment.

Resultaat: Een Prachtig Vernieuwde Gevel

Het project werd uitgevoerd door de vakmensen van Bouwbedrijf Kreeft, resulterend in een vernieuwde gevel die recht doet aan de rijke geschiedenis en uitstraling van Cultura Ede.
Aan het laden
Aan het laden
Close now