Horizontaal valbeveiligingssysteem


Het horizontale kabelsysteem zorgt voor uitmuntende
valbeveiliging op het dak

Het horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS is hét toonaangevende leeflijnsysteem in de markt en stelt meerdere gebruikers (tot vier personen) in staat om veilig op hoogte te werken zonder enige beperkingen in bewegingsvrijheid. Het systeem is eenvoudig te monteren op de buitenste daklaag en is voorzien van een innovatieve schokabsorberende technologie die de schokbelasting van de val van de gebruiker(s) verspreid en afvoert, waardoor zowel de gebruiker(s) als de dakconstructie worden beschermd en ongedeerd bij een eventuele val tijdens werken op hoogte. 


Conform de meest recente eisen
Het systeem is onafhankelijk getest en gecertificeerd door SATRA om volledig te voldoen aan de meest recente Europese normen: EN795: 2012 klasse A & C; CEN/TS16415: 2013 UNI11578, evenals de vereisten voor Australië en Nieuw-Zeeland: AS/NZS1891.2: 2001.

Volledig doorlopend valbeveiligingssysteem
De gebruiker kan volledig vrij bewegen terwijl hij of zij is gezekerd aan de leeflijn en hoeft de verbinding met het systeem niet te verbreken om zijn of haar veiligheid op welke manier dan ook in gevaar te brengen. De unieke CE-gemarkeerde Slyder loopkat is ontworpen om zich zonder moeite te verplaatsen over hoeken en over beugels en componenten. Hierdoor zijn kostbare in- en uitgangsterminals niet nodig.

Multifunctioneel voor meerdere gebruikers
Het leeflijnsysteem stelt meerdere gebruikers (tot vier personen) in staat om veilig op hoogte te werken. Naast valbeveiliging is dit veiligheidssysteem ook geschikt voor gebiedsbeperking en werkpositionering. Voor gecentraliseerde onderhoudstaken kunnen er als alternatief single-ankers worden geïnstalleerd.

Veelzijdige toepasbaarheid
De modulaire componenten en universele basisplaten voorzien in vrijwel alle standaardtoepassingen. In overleg met met dakbedekkingsfabrikanten van trapezium-, sandwich-, fels- en bitumineuze- en enkellaagse daksystemen worden onze producten uitvoerig getest. Hierdoor biedt SFS een oplossing voor al uw wensen op het gebied van een horizontaal valbeveiligingssysteem.

Kracht na vloeikracht 4kN
Dit is de kracht die vereist is om het energieabsorberende element vrij te geven.

Ontwikkeld samen met marktleidende bedrijven
We werken samen met toonaangevende fabrikanten in de sector om productspecifieke oplossingen voor valbeveiliging te ontwikkelen. Deze samenwerkingen dragen bij aan een efficiënte, betrouwbare en consistente productontwikkeling.

Voordelen

SFS stelt u graag voor aan een unieke, gepatenteerde techniek van energieabsorptie. Bij een eventuele val zal een uniek gepatenteerde, energieabsorberende spoel worden geactiveerd die de krachten van de vrije val zal beperken. Met een piekbelasting van minder dan 6kN terug naar het daksysteem zijn zelfs de dunste daken beschermd tegen de schok van een val. Omdat grote fabrikanten van dakbedekking profielen ontwikkelen met een lager gewicht en isolatie ontwikkelen met een grotere dikte, is het horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS ontworpen om deze ontwikkeling aan te vullen zonder de structurele integriteit of de veiligheid te beïnvloeden.

Gebruik van hoogwaardige RVS componenten bieden een lange levensduur. Alle pakkingen zijn van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) of NBR (Nitrilbutadieenrubber) waardoor ze bestand zijn tegen chemicaliën en corrosie en levenslang waterdicht zijn.

Voor een complete gemoedsrust bieden we bestekschrijvers, installateurs en gebruikers een garantietermijn van 1 tot 24 jaar - of zelfs langer, afhankelijk van voorwaarden en projectspecificatie.

Details


Publicatie datum
Juli 2020

SFS oplossing
Soter II Horizontale Leeflijnsysteem

Categorie
Valbeveiliging


Meer informatie

Wilt u meer weten over de valbeveiligingssystemen van SFS? We helpen u graag! Onze experts helpen u vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.

Direct contact met een expert

Aan het laden
Aan het laden
Close now