Samen één Samen één Samen één
 • 32 - 40 uur per week
 • HBO
 • Helmond

Bouwkundig engineer


Functieomschrijving

Als bouwkundig engineer ben je het aanspreekpunt in het offertestadium. Je ontvangt projectaanvragen van klanten. Hiervoor beoordeel jij welk gevelsysteem het beste aansluit bij het project en wordt de calculatie opgemaakt. Zodra de offerte klaar is stuur je deze, samen met uitleg over het systeem naar de klant. Ook ben je bereikbaar voor technische vragen en denkt mee met het commerciële team. Als de offerte is goed gekeurd door de klant dan draag je deze over naar de binnendienstafdeling die de offerte omzetten in een order en zorgen dat de klant volgens afspraak zijn order ontvangt.
 

Jouw afdeling

De Business Unit 'Gevel' houdt zich bezig met het adviseren over verschillende (geventileerde) gevelsystemen waarmee diverse soorten gevelbekleding bevestigd kunnen worden. De projecten variëren in omvang en bevinden zich in binnen- en buitenland. Ook wordt er gewerkt aan productoptimalisatie en productvernieuwing, ook in internationaal verband met collega's in het buitenland. In Helmond werk je in een klein team samen met zowel technische als commerciële collega's.


Herken je je in onze kernwaarden; betrouwbaar, toegewijd en inventief.
Daar staan we voor. Samen één!


Over ons


SFS is een snelgroeiende, financieel gezonde toeleverancier en Europees producent in de bouwbranche. De volgende merken zijn vertegenwoordigd: SFS, Guardianen Gesipa. SFS Group Nederland is gevestigd in Helmond en onderdeel van multinational SFS Group in Zwitserland. SFS Group is wereldwijd in 26 landen met ruim 14.000 medewerkers actief op meer dan 80 locaties.

SFS Group Nederland


De Nederlandse organisatie produceert slimme oplossingen voor de bouw. Denk aan bevestigingssystemen voor daken, gevelsystemen, houtbouw, ramen, deuren en industrie. Ze leveren toegevoegde waarde door deskundig advies, hoogwaardige producten en uitstekende systemen, zodat klanten veilige en duurzame gebouwen kunnen neerzetten.

Cultuur


Bij SFS Group Nederland werken zo een 60 bevlogen en trotse medewerkers. De cultuur van de organisatie laat zich omschrijven als een no-nonsens (technische) omgeving met betrokken medewerkers. Open, informeel en professioneel.
Richt je werkdag in zoals dat jou past!
Of je liever thuis, of op kantoor bent, van 9 tot 5, of flexibel werkt; jij bepaalt wat voor jou het meest efficient werkt.
Een extra dagje vrij
30 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om 1 week verlof bij te kopen.
Stevige secundaire arbeidsvoorwaarden
Een bovengemiddelde pensioenregeling, 8% vakantiegeld, sportvergoeding, bonusregeling en winstuitkering zit allemaal in ons voordelenpakket bij een vast dienstverband.

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris dat past bij de functie, opleiding en ervaring;
 • Bedrijfspensioenregeling;
 • Maar liefst 30 verlofdagen;
 • Flexibele werktijden voor goede work/life balance;
 • Wij stimuleren een gezonde levensstijl; vers fruit op kantoor; leaseplan voor een nieuwe (e-)bike en sporten van de zaak;
 • Maar we houden ook van een feestje waaronder leuke uitjes met de Personeelsvereniging;

Wat vragen we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau verkregen door opleiding of werkervaring in een technische richting;
 • Je denkt oplossingsgericht en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent klant- en servicegericht en werkt graag in teamverband ook met andere disciplines samen;
 • Het beheersen van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste; Frans is een pre;
 • Kennis van AutoCAD, MS Office (Excel)

Klinkt dit als de mooie volgende stap in jouw loopbaan?

Stuur dan je CV met motivatie naar hrm-nl@sfs.com. Mochten er vragen zijn over de sollicitatie dan kun je bellen, mailen of appen naar Yvonne Wildenberg, HR Manager.

Mail: yvonne.wildenberg@sfs.com  
Bel: 0031 (0)6 114 080 44

Voor specifieke vragen kun je bellen, mailen of appen naar Jeroen Aldenzee, General sales manager SFS.

Mail: jeroen.aldenzee@sfs.com
Bel: 0031 (0)6 514 08 69

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aan het laden
Aan het laden
Close now