SOTER® II horizontaal valbeveiligingssysteem


Het horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS is hét toonaangevende leeflijnsysteem in de markt en stelt meerdere gebruikers (tot vier personen) in staat om veilig op hoogte te werken zonder enige beperkingen in bewegingsvrijheid.

De gebruiker kan volledig vrij bewegen terwijl hij of zij is gezekerd aan de leeflijn en hoeft de verbinding met het systeem niet te verbreken om zijn of haar veiligheid op welke manier dan ook in gevaar te brengen. De unieke Slyder loopkat is ontworpen om zich zonder moeite te verplaatsen over hoeken en over beugels en componenten. Hierdoor zijn kostbare in- en uitgangsterminals niet nodig.

Het systeem is eenvoudig te monteren op de buitenste daklaag en is voorzien van een innovatieve schokabsorberende technologie die de schokbelasting van de val van de gebruiker(s) verspreid waardoor zowel de gebruiker(s) als de dakconstructie worden beschermd. Naast valbeveiliging is dit valbeperkingssysteem ook geschikt voor gebiedsbeperking en werkpositionering.

 • Onafhankelijk gecertificeerd
 • Volledig doorlopend valbeveiligingssysteem
 • Multifunctioneel, multi-use
 • Veelzijdige toepassingen
 • Kracht na vloeigrens 4kN
 • Marktleidende ontwikkeling

Lees hier meer over de valbeveiligingssystemen van SFS.


Voordelen

Gepatenteerde ‘energy-absorber’
Bij een eventuele val zal een uniek gepatenteerde, energieabsorberende spoel worden geactiveerd die de krachten van de vrije val zal beperken. Met een piekbelasting van minder dan 6kN terug naar het daksysteem zijn zelfs de dunste daken beschermd tegen de schok van een val. Omdat grote fabrikanten van dakbedekking profielen ontwikkelen met een lager gewicht en isolatie ontwikkelen met een grotere dikte, is het horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS ontworpen om deze ontwikkeling aan te vullen zonder de structurele integriteit of de veiligheid te beïnvloeden.

Esthetisch ontwerp
De toepassing van deze installatiemethode valt niet op en kan eenvoudig achteraf worden aangebracht zonder afbreuk te doen aan de architectuur van het gebouw in kwestie.

Eenvoudige installatie
De elementen van het valbeveiligingssysteem laten geen incorrecte installatie toe, waardoor risico's als gevolg van eventuele menselijke fouten worden geëlimineerd.

Duurzaam product
Gebruik van hoogwaardige RVS componenten bieden een lange levensduur. Alle pakkingen zijn van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) of NBR (Nitrilbutadieenrubber) waardoor ze bestand zijn tegen chemicaliën en corrosie en levenslang waterdicht zijn.

Technische ondersteuning van SFS Building Envelope Specialists
Ons technische team is zowel in-house als op locatie beschikbaar en is in het bezit van veel kennis en ervaring over veiligheidssystemen en de markt als geheel. Het SFS UK Centre of Excellence beschikt over een trainingsacademie en een in-house testfaciliteit, inclusief een testopstelling van 6x6 meter en een valtoren van maar liefst 12 meter hoog.

Verlengde garantie
Voor een complete gemoedsrust bieden we bestekschrijvers, installateurs en gebruikers een garantietermijn van 1 tot 24 jaar - of zelfs langer, afhankelijk van voorwaarden en projectspecificatie.

Toepassingen

Het Soter® II horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS is getest in samenwerking met dakbedekkingsfabrikanten van trapezium-, sandwich-, fels- en bitumineuze- en enkellaagse daksystemen. Hierdoor biedt SFS een oplossing voor al uw wensen op het gebied van een horizontaal valbeveiligingssysteem.

Felsdaken
SFS biedt een assortiment klemmen die geschikt zijn voor verschillende felsdaken, waaronder gerold aluminium, traditioneel gevouwen en River-Therm® staande fels.

Opgebouwde platte daken
SFS biedt oplossingen voor valbeveiliging op alle soorten platte daken, inclusief enkellaagse en bitumen daken op verschillende ondergronden. Door het ontwerp van de ‘Toggle Cup’ zal de kop van de bout niet boven de voetplaat uitsteken waardoor beschadiging van het membraan wordt voorkomen.

Sandwichdaken
BULB-TITE™klinknagels worden gebruikt om de voetplaten snel en veilig op de sandwichpanelen te bevestigen. SFS veiligheidssystemen geinstalleerd op sandwichelementen kunnen voor zowel gebiedsbeperkend- alsmede valstop systemen toegepast worden.

Toepassingen op maat

Het Soter® II horizontaal valbeveiligingssysteem kan worden aangepast voor gebruik op een breed scala aan constructies en systemen, waaronder bruggen, historische gebouwen, groendaken, muren en traditionele dakbedekking.


Bevestigingen

Het Soter®II horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS is ontworpen voor vrijwel alle soorten dakconstructies. Afhankelijk van uw behoeften zijn er verschillende specifieke bevestigingsmiddelen beschikbaar:

 • Thermisch onderbroken tule met schroef BS-6.1 en GWT
 • Structurele BULB-TITE™ klinknagels
 • RVS spreidankers
 • Betonschroeven
 • Chemische ankers

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze valbeveiligingssystemen of over het Soter® II horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS? We helpen u graag! Onze experts helpen u vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.


Direct contact met een expert


Aan het laden
Aan het laden
Close now