Brandstof voor de toekomstWe hechten bij SFS Group the Netherlands veel waarde aan duurzaamheid; het is in ons DNA verweven. Onze bijdrage aan een beter, gezonder milieu, uit zich in bijvoorbeeld demontabele, recyclebare producten en een ISO 14001 gecertificeerde productielocatie. Voor een betere en gezondere wereld voor iedereen, zullen we allemaal moeten vergroenen en onze ecologische voetafdruk verminderen. We steunen iedere partner die daarin zijn steentje bijdraagt en laten je daarom graag kennis maken met een van onze partners. Sanders|Fritom is onze vertrouwde, logistieke partner, voor een snelle en betrouwbare levering op vele bouwplaatsen in Nederland, België en Luxemburg. Zij zijn dé schakel naar onze klanten toe, dit door ervoor te zorgen dat we door de geboden service en onze producten, dagelijks topprestaties leveren. Sinds 1 juli 2023 zijn ze qua brandstof overstapt naar HVO100 brandstof. Ontdek in dit artikel wat HVO100 brandstof is en waarom dit voor jou van toegevoegde waarde kan zijn.De door Neste ontwikkelde HVO100 is een volledig hernieuwbare diesel om de klimaatimpact van transport te verminderen. HVO100 (Neste My Renewable Diesel) is een premium diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die geen nieuwe koolstofdioxide in de atmosfeer vrijgeven. Neste's gepatenteerde NEXBTL-technologie, maakt het mogelijk een breed scala aan vetten en plantaardige oliën te gebruiken bij de productie, zoals bakoliën en kookvetten uit de voedingsindustrie en horeca. Het resultaat is een product dat aanzienlijk beter is voor het milieu dan fossiele brandstof, terwijl het minstens dezelfde prestaties levert. Daarnaast kan hernieuwbare diesel lange tijd worden opgeslagen en is ook bij extreem koud weer te gebruiken. De CO2-besparing is net als bij biodiesel, afhankelijk van de grondstof en productiewijze. De brandstof kan direct gebruikt worden zonder aanpassingen aan het wagenpark of de infrastructuur.

Neste My Renewable Diesel levert tot wel 90% CO2-reductie, ten opzichte van fossiele diesel. De methode (NEXBTL) die gebruikt wordt voor HVO100 voldoet aan de meest recente Europese richtlijn voor hernieuwbare energie (RED2, 20182001/EU). Dit doordat de volgende emissies worden verminderd: tot 33% lager niveau van fijne deeltjes, 9% minder stikstofoxiden (NOx), tot 30% minder koolwaterstoffen (HC), 24% lagere uitstoot van koolmonoxide (CO) én verlaagde niveaus van poly-aromatische koolwaterstoffen (PAK). Lokale emissies kunnen effectief worden verminderd door te investeren in een nieuw wagenpark, zoals in voertuigen met elektromotoren of de modernste technologieën. Dergelijke investeringen zijn vaak op korte termijn niet mogelijk, omdat dit een enorme investering is. Maar om vandaag al de doelstellingen te bereiken en om van het gebruik van fossiele brandstof te beperken, wordt met HVO100 een oplossing aangeboden die alle dieselvoertuigen direct kunnen gebruiken. De brandstof van Neste, HVO100, voldoet aan de norm EN15940 voor parrafinehoudende dieselbrandstof. De meeste fabrikanten van zware voertuigen, hebben het gebruik van pure HVO100 in hun motoren goedgekeurd. Hetzelfde geldt voor personenauto's met een dieselmotor.


De investering die Sanders|Fritom heeft gedaan, is voor de transportsector op milieu een grote stap vooruit. Dit sluit goed aan bij de doelstellingen van SFS. Toen we hier meer informatie over ontvingen, waren we gelijk enthousiast en besloten we direct een steentje bij te dragen aan deze ontwikkeling. Op dit moment weten we dat er hierdoor gemiddeld 90% minder CO2 wordt uitgestoten. Meer inzicht in wat wij als SFS Group the Netherlands exact besparen met onze leveringen, gaan we ontdekken de komende tijd. Volg ons op LinkedIn: SFS Group the Netherlands of bekijk onze nieuwsbrief, om te ontdekken wat het ons, én jou als klant, precies aan toegevoegde waarde oplevert.
Aan het laden
Aan het laden
Close now