TU(x)-S blindbevestiger


Een onzichtbare montage voor een strak resultaat

De blindbevestiger TU(x)-S van SFS is uniek in zijn soort wanneer het gaat om blinde bevestiging aan de achterzijde van gevelpanelen. De montage kan snel, efficiënt en veilig worden uitgevoerd door slechts één persoon, en kan met gangbaar gereedschap worden gemonteerd. In vergelijking tot gangbare blinde bevestigingssystemen kan met het gebruik van de TU(x)-S blindbevestiger de montagetijd maar liefst met 50% worden verkort. Nog een voordeel is dat de TU(x)-S blindbevestiger bij eenmalige demontage van het gevelpaneel wederom zonder specifiek gereedschap moeiteloos kan worden verwijderd.

Voordelen

Met de TU(x)-S blindbevestiger is het blind bevestigen van uw gevelpanelen nog nooit zo snel, efficiënt en veilig verlopen. Graag sommen we de voordelen van het bevestigingssysteem voor u op:

Eenvoud

  • Het boren van een recht gat volstaat, er zijn geen ondersnijdende boorgaten nodig
  • Snelle en efficiënte montage met gangbaar gereedschap
  • Boringen kunnen direct op de bouwplaats plaatsvinden
  • Efficiënte montage met de Gesipa PowerBird® Pro
  • Uitvoerig getest en internationaal gekeurd
De TU(x)-S blindbevestiger van SFS is zo ontwikkeld dat u verzekerd bent van een probleemloze en veilige toepassing. Bij het uittrekken van de doorn wordt de schroefdraad door radiale uitzetting ingesloten in het gevelpaneel. Hierdoor kunnen er zeer hoge uittrekwaardes worden gerealiseerd. De TU(x)-S blindbevestiger kan vervolgens bij montage niet doldraaien of losdraaien door expansie of vibratie. De huls is gemaakt van austenitisch RVS, materiaalnummer 1.4401, kwaliteit A4.

Optimale veiligheid

  • De TU(x)-S blindbevestiger draait niet dol
  • Hoge uittrekwaarden dankzij een tegengestelde schroefdraad
  • Losdraaien door expansie of vibratie is niet mogelijk
  • Zeskantkop maakt eenmalige demontage mogelijk

Boringen

Wanneer u op de bouwplaats wenst te boren verzoeken wij u om het gevelpaneel op een schone ondergrond te leggen om eventuele beschadigingen aan de zichtzijde te voorkomen. Let u er ook op dat het totale oppervlak van het gevelpaneel ondersteund wordt tijdens het boren. Op deze manier voorkomt u dat de plaat eventueel doorbuigt of beschadigd door de druk die u uitoefent tijdens de handeling.

In het geval van een boring met diepteaanslag, met een passende VHM-boor, is de handeling correct uitgevoerd wanneer de diepteaanslag op de achterkant van het gevelpaneel ligt, en er rond het boorgat een gelijkmatige zichtbare ring wordt gevormd. Bij het uittrekken van de doorn, met behulp van de Gesipa PowerBird® Pro, moet een lichte druk worden uitgeoefend op de TU(x)-S blindbevestiger. De klinknagel is correct aangebracht als de clip vast zit of nog slechts minimaal kan worden bewogen.

De juiste boor

Hoe bepaalt u nu welke boor u moet gebruiken? Volg hiervoor de volgende instructie:
Verminder de dikte van het gevelpaneel met de tolerantie van 0,5 mm en de vereiste resterende plaatdikte van 2 mm. Vervolgens komt u tot de wenselijke boordiepte. Let er op dat u altijd de verwerkingsvoorschriften van de fabrikant van het gevelpaneel in acht neemt.  

Voorbeeld

Een HPL-plaat van 8 mm dikte minus 0,5 mm tolerantie en 2 mm resterende plaatdikte: boordiepte = 5,5 mm. Voor gebruik van de VHM-boor dient de diepteaanslag afzonderlijk te worden besteld.

Details


SFS oplossing
TU(x)-S blindbevestiger

Categorie
Geventileerde gevelBekijk onze TU(x)-S blindbevestiger installatievideo

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze bevestigingssystemen of over de TU(x)-S blindbevestiger van SFS? We helpen u graag! Onze experts helpen u vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.

Direct contact opnemen met een expert


Aan het laden
Aan het laden
Close now