Overhead valbeveiligingssysteem


Voor een uitdaging op hoogte in een bijzondere situatie. Vrachtwagen-trailers, kranen, treinen of vliegtuigen; valbeveiliging is een vereiste. Je zoekt een systeem dat naast kwaliteit ook optimale bewegingsvrijheid biedt en waar elke medewerker gebruik van moet kunnen maken 


- Wij laten je niet vallen. 


Scheepswerven, industriële havens, bouwplaatsen en laad- en losplekken. Daar komt het overhead valbeveiligingssysteem van SFS volledig tot zijn recht. Permanente valbeveiliging terwijl de gebruiker zich tijdens werkzaamheden volledig vrij kan bewegen.

Hoogtes met een gerust hart trotseren of faciliteren. Het overhead valbeveiligingssysteem van SFS is een uiterst gebruiksvriendelijk bovenloopsysteem.

Moeiteloos manoeuvreren

Het overhead valbeveiligingssysteem van SFS stelt de gebruiker in staat om in volledige vrijheid, veilig werkzaamheden uit te voeren. Met behulp van een leeflijn en harnas kunnen gebruikers zich zekeren aan de unieke loopkat. Deze is afneembaar en maakt het gebruik van meerdere apparaten per lijn overbodig.

Benieuwd of het overhead valbeveiligingssysteem van SFS een oplossing is voor jouw project? Neem contact met ons op en we brengen je graag op de hoogte!

Eenvoudig in gebruik

 • Gemakkelijk manoeuvreren langs de leeflijn, beugels en componenten
 • Installatie van meerdere loopwagens is overbodig
 • Montage boven het het hoofd (overhead) of aan de muur (wall-mounted)

Voordelen

 • Onafhankelijk gecertificeerd conf. EN 795:2012 & CEN en TS 16415:2013
 • Afneembare loopkat
 • Valbeveiliging tot 4 personen tegelijkertijd
 • Veelzijdige toepasbaarheid
 • Eenvoudige installatie
 • Duurzaam product
 • High tension overhead systeem tot max 60m zonder steunen
 • Multi span overhead systeem tot 250m met overhead steunen

Eigenschappen van onze overhead valbeveiliging

Afneembare loopkat

Door de afneembare loopkat kan de gebruiker zich gemakkelijker bewegen langs de leeflijn en via beugels en componenten. 

Eenvoudige installatie

Het overhead valbeveiligingssysteem van SFS is eenvoudig te installeren. De duidelijke instructies laten geen incorrecte installatie toe, waardoor de veiligheid van de gebruiker wordt gegarandeerd. 

Duurzaamheid

We nemen onze verantwoordelijkheden die bij productie komen kijken net zo serieus als onze systemen. Vandaar dat wij enkel gebruik maken van hoogwaardige RVS componenten die een lange levensduur garanderen. Daarnaast zijn onze pakkingen gemaakt van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) of NBR (Nitrilbutadieenrubber), waardoor ze bestand zijn tegen chemicaliën, corrosie en water.

Service

Ons technische team is altijd beschikbaar om te helpen met het streven naar optimale veiligheid. Of het nu over een van onze systemen gaat of over de valbeveiligings-sector als geheel. Met jarenlange kennis en ervaring staan zij voor je klaar voor advies en training. Het SFS UK Center of Excellence beschikt over een trainingsacademie en een testfaciliteit, inclusief een testopstelling en een valtoren van maar liefst 12 meter hoog. 

Garantie

Wij hebben het volste vertrouwen in onze valbeveiligingssystemen, en willen niets liever dan dit vertrouwen overbrengen op onze klanten. Daarom bieden wij een garantietermijn tot 24 jaar - of zelfs langer, afhankelijk van de voorwaarden en projectspecificaties.

Certificering

Volledig conform industriestandaarden.

Haak aan bij SFS Valbeveiliging

Ga je in gesprek met onze valbeveiligingsexperts? Dan zorgen wij ervoor dat je kan vertrouwen op de oplossing die je kiest. Download de whitepaper of neem contact met ons op.


Neem contact op

Aan het laden
Aan het laden
Close now