Advies & calculaties


Uitstekende service

De hoogwaardige bevestigingsoplossingen van SFS zijn het resultaat van het gebruik van producten en systemen van hoge kwaliteit en vakkundige toepassingen. Zo garandeert SFS dat er altijd onbezorgd en veilig kan worden gewerkt.

Hoe berekenen wij uw gevel?

Iedere gevel is anders
Daarom vragen wij u bij een calculatieverzoek om uw gevelconcept zo compleet mogelijk met ons te delen zodat wij een duidelijk idee krijgen van de eisen die u aan uw gevelbekleding stelt. Door middel van de project checklist van SFS, AutoCAD®-tekeningen, aanzichten en doorsneden kunnen wij een specifieke SFS-geveloplossing voor uw project uitwerken. We werken de normen per m2 uit, met statische berekeningen en informatie over de uitvoering van het achterconstructiesysteem.

Statische berekeningen
Met een statische berekening worden alle dynamische krachten en belastingen die van invloed zijn op uw project uitvoerig berekend en vastgesteld. Denkt u bij ‘dynamische krachten’ bijvoorbeeld aan lokale windbelasting en bij ‘belastingen’ bijvoorbeeld aan het gewicht van het gevelmateriaal. Een statische berekening garandeert dat het gevelsysteem, bestaande uit wandconsoles en overige componenten, onder de aanwezige omstandigheden volledig bestand is tegen de voorziene krachten en belasting.

Wilt u direct een berekening aanvragen voor uw project? Maak dan een afspraak met een van onze experts.

Berekeningen voor valbeveiliging

De valbeveiligingssystemen van SFS worden geleverd met een compleet pakket waarmee berekeningen kunnen worden gemaakt om eindladingen, systeemdoorbuigingen en andere gedetailleerde informatie weer te geven. Deze informatie helpt de systeemontwerper tot het komen van een concrete oplossing die volledig aansluit bij het beoogde doel. Dit berekeningspakket kan worden toegepast op schokabsorberende punten en op componenten met in-line schokdempers voor systemen die zijn bevestigd aan starre, onbuigbare palen, wanden en andere vaste structuren.

Berekenen houtbouwconstructies

Voor het verbinden van houtconstructies in grote objecten dient er bij houtbouw vaak ook een onderbouwing te worden aangeleverd. De calculatiesoftware van SFS biedt hier zekerheid: een betrouwbaar programma waarmee de bevestigers worden berekend.

Technische gegevens
In veel gevallen kunnen technische vragen worden beantwoord zonder een telefonisch advies. Daarom hebben architecten, planners en opdrachtgevers altijd toegang tot een uitgebreide bibliotheek met technische gegevens over alle producten van SFS. Denk hierbij o.a. aan keuringen, certificaten, rapportages, CAD-tekeningen en datasheets.

Aanbestedingsdocumenten
SFS staat voor u klaar wanneer u behoefte heeft aan ondersteuning bij het opstellen van bestekken. We voorzien u graag van informatieve bestekteksten en technisch advies voor onze bevestigingsoplossingen. Dit omvat ook ondersteunend beeldmateriaal en CAD-tekeningen.

Windbelastingsberekeningen, bevestigerlengtes en uittrekwaardes
Wanneer u specifiek op zoek bent naar producten voor het mechanisch bevestigen van uw plat dak dan verwijzen we u graag naar Guardian. Guardian beschikt over ruime kennis en ervaring  en helpt u graag verder met bijvoorbeeld windlastberekeningen of een betrouwbaar productadvies.

Fabrieks- en keuringsdocumenten
Het kan voorkomen dat uw klant vraagt om een kwaliteitsbewijs. In dat geval kan SFS u deskundig bijstaan door de relevante documentatie met u te delen. Denk hierbij aan fabrieks- en keuringsdocumenten voor alle SFS-producten.

Hoeveelheidsraming voor projectcalculatie
Een goed onderbouwd plan van een achterconstructiesysteem draagt bij aan de kwaliteit en de duurzaamheid van geventileerde gevels. Onze begrotingen voor projectcalculaties geven u duidelijkheid over wat u kunt verwachten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over advies & calculaties of kunt u onze hulp gebruiken bij uw project? We helpen u graag! Onze experts helpen u vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.

Direct contact met een expert

Berekeningen op maat

Door de projectchecklist van SFS in te vullen en ons toe te sturen (bij voorkeur met AutoCAD-tekeningen, aanzichten en doorsneden) krijgen wij een idee van de eisen die u aan uw systeem stelt. Op basis daarvan kunnen wij een specifieke SFS-oplossing voor uw project uitwerken.

Download project checklist
Aan het laden
Aan het laden
Close now