FM Approved keurmerk


We zien dat bij Europese projecten steeds vaker om een FM-keurmerk wordt gevraagd. Begrijpelijk, want met een FM Approved product kies je voor kwaliteit, veiligheid en dus bouwzekerheid. Graag informeren we je wat FM Approvals precies betekent, waar het voor staat en waar je op moet letten.

Wat is een FM Approved product of assembly?

FM Approvals is een wereldwijd keurmerk van de industriële verzekeringsmaatschappij FM Global. Het staat voor topkwaliteit en (brand)veiligheid van de gebruikte producten en assemblies. De certificeringen worden wereldwijd erkend door toonaangevende bedrijven bij de aanleg van daken en gevels. FM Approved producten en assemblies ondergaan rigoureuze tests voor veiligheid, brand, windbelasting, enz. Een pand bouwen met FM Approved producten is dus gunstig voor zowel de eigenaar als de verzekeraar.Waarom kiezen voor een FM Approved product of assembly?

In eerste instantie kies je bij een FM Approved product of assembly voor bouwzekerheid, doordat ze aan hoge standaarden voldoen. Een ander voordeel zijn de lagere FM Global verzekeringspremies, want met een veilig en kwalitatief product loop je minder risico's. Voor een FM Global verzekering heb je wel FM Approved assembly certificering nodig.Welke test ondergaat een FM Approved product of assembly?

Om het FM Approved keurmerk te krijgen en te behouden, ondergaan onze producten regelmatig externe audits. Zelfs de kleinste wijzigingen vereisen een nieuwe goedkeuring.

Voor het verkrijgen van het keurmerk en de certificering zal er eerst een test uitgevoerd worden in Boston, Verenigde Staten. Dit vindt plaats in de faciliteiten van FM Approvals. We sturen de materialen naar hen toe, bouwen de tests zelf op en vervolgens controleren we de producten ter plekke, samen met FM Approvals.

Daarna voert FM Approvals jaarlijks twee audits uit van ons productassortiment. Van fabrieksomstandigheden tot tekeningen die ongewijzigd moeten zijn en materialen die in de juiste staat moeten verkeren, het hele productieproces wordt onder de loep genomen. Alles om te kunnen (blijven) zeggen dat FM Approved producten daadwerkelijk te allen tijde van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn, ongeacht hoe lang geleden de betreffende tests zijn gedaan.

Het (blijven) voldoen aan de vereisten zorgt ervoor dat we toestemming krijgen om hun kwaliteitsmerk te gebruiken en dat we de juiste kwaliteitsgaranties kunnen bieden.Waarom vinden wij dat de moeite waard?

Om het keurmerk te mogen dragen, moet er aardig veel tijd, energie en geld geïnvesteerd worden. Na het productieproces alleen al gaan er weken tot maanden overheen voor een aanvraag en testronde. Kosten noch moeite worden bespaard om de test(s) te bouwen, naar de VS te gaan, het FM-instituut en de certificaten te betalen. En dan zijn er nog de halfjaarlijkse audits. Dat vinden wij meer dan de moeite waard, omdat we zo de hoogst haalbare kwaliteit kunnen blijven leveren. En we werken natuurlijk graag met de beste producten.Wat is een FM Approved assembly?

Een FM Approved assembly is samenstelling van verschillende producten. Een FM-assembly wil zeggen dat het gehele assembly getest is en voldoet aan de eisen van FM Approvals. Voor een FM Global verzekering is een FM-assembly een vereiste.Mag je een FM Approved assembly in samenstelling wijzigen?

Een FM Approved keurmerk is toegekend aan het assembly zoals deze in samenstelling is getest. In het rapport zijn de verwerkingsvoorschriften opgenomen en deze moeten worden aangehouden als er om een FM Approved assembly wordt gevraagd.  Het rapport kan je opvragen via RoofNav of Approval Guide. Ben je geïnteresseerd in een assembly met onze producten? Neem in dat geval contact met ons op.Hoe vind je een FM Approved product of assembly?

Alle producten en assemblies wereldwijd zijn opgeslagen in een database van FM Global. Deze is door iedereen te raadplegen. Zo kan je gericht op zoek naar een specifiek product, maar ook voor een assemblysamenstelling van meerdere FM-producten. Je vind er alle leveranciers in terug. Er is een onderverdeling gemaakt tussen dak en gevel. Hieronder hebben we beide sites vermeld, zodat je die snel en makkelijk terug kan vinden.Vragen of advies nodig over FM Approvals:

Aangezien de vraag naar een FM-keurmerk groeit, denken we graag met je mee. Mocht je vragen hebben of op zoek zijn naar advies inzake FM, neem gerust contact met ons op.

Platdak

Minh Ta
+31 492 597 400
mita@sfs.com

Dak en wand

Marc Meulendijk
+31 492 597 414
marc.meulendijk@sfs.comFM Approved Certificaten


Dak en wand


Platdak

FM Approved dakassemblages en -producten.


RoofNav

FM Approved gevelassemblages en -producten.


Approval Guide

Drie belangrijkste redenen om voor FM Approved bevestigingsmiddelen te kiezen:

  • Onze bevestigingsmiddelen ondergaan inspectietesten exclusief uitgevoerd door FM Approvals in Boston, Verenigde Staten, om FM-goedkeuring te verkrijgen.

  • Na succesvol de FM Approvals-test te hebben doorstaan, verdient het product de FM Approved aanduiding die zichtbaar is op ons verpakkingslabel. Tevens wordt het FM Approved product opgenomen in het FM certificate of compliance (CoC)

  • Het verkrijgen van het FM-kwaliteitsmerk en het certificaat is een bewijs van een van de hoogst mogelijke kwaliteiten in dakbedekking en bekleding.

Aan het laden
Aan het laden
Close now