Balmoral, seniorentehuis

Renovatieproject

Balmoral is een bestaand seniorentehuis dat is gerenoveerd tot woningbouw,bestaande uit 31 appartementen, 2 commerciële ruimtes, 16 parkeerplaatsen en 24 plaatsen voor fietsen, waarvan 2 penthouses met een prachtig uitzicht op de Brusselse binnenstad.
Situatie 

Bij de renovatie spelen esthetiek en akoestiek een belangrijke rol. Fenixo heeft bewust de samenwerking opgezocht met partners die hierover hetzelfde denken. Bij de renovatie is de bestaande structuur van het gebouw behouden. Alleen het volume van de gevel is licht aangepast zodat het gelijkloopt met de belijningen van de straat. In combinatie met de gecreëerde verspringingen in de gevel, heeft het gebouw meer karakter en details gekregen. Voor de uitstraling is gekozen voor lichte gevelpanelen van Equitone die meer aansluiten bij de gevels in de buurt. Gevelpanelen lenen zich goed voor het renoveren van bestaande gebouwen omdat ze eenvoudig te plaatsen zijn, zeker in combinatie met ons SFS NV3-gevelsysteem voor blinde bevestiging.

Oplossing

Bij het ontwerpen van het gebouw is rekening gehouden met de maten van de panelen. Onze SFS NV3-achterconstructie biedt hierbij creatieve vrijheid en flexibiliteit in de plaatsing van de gevelpanelen, in lijn met het ontwerp. Ideaal voor het bekleden van de diverse verspringingen die in het gebouw verwerkt zijn. Zo lopen de belijningen van de panelen door van de gevel tot in het plafond.

In combinatie met onze SFS TUF-S bevestigers voor blinde bevestiging worden paneelhaken snel en foutloos aan de gevelpanelen gemonteerd. Eventuele correcties kunnen dankzij deze bevestigers eenvoudig op de bouwplaats uitgevoerd worden. Dit is een extra voordeel ten opzichte van traditionele bevestigers voor blinde bevestiging, wat ook weer flexibiliteit oplevert en vertraging in de bouw voorkomt.

Resultaat

Op deze manier is er op een eenvoudige en snelle manier een nieuwe uitstraling met een hedendaagse look gecreëerd. En niet onbelangrijk, er is gekozen voor een duurzaam gebouw aangezien het volledig demontabel is. Het resultaat is een woongebouw van kwalitatieve materialen en hoog wooncomfort.
Balmoral Brussel Gevelbekleding NV3 TUF-s blinde bevestiging
Balmoral Brussel Gevelbekleding NV3 TUF-s blinde bevestiging
Balmoral Brussel Gevelbekleding NV3 TUF-s blinde bevestiging
Foto:
Gevelbekleding EQUITONE
AXENT Architects
Aan het laden
Aan het laden
Close now