NV3 verborgen mechanische bevestigingssysteem 


Om je gevelbekleding perfect te kunnen plaatsen, heb je een montage systeem nodig. Het NV3 systeem is het NVELOPE®-systeem voor een verborgen, mechanische bevestiging.

offerte-aanvraag-formulier
De horizontale NV3-profielen worden aan de verticale profielen van het basissysteem bevestigd. Panelen worden met behulp van gemonteerde hangers op de achterzijde van de panelen op hun plek ingehangen.

NV3 is geschikt voor de bevestiging van diverse typen gevelbekleding vanaf de achterzijde met behulp van de SFS-blindklinknagel. De gevelbekleding kan bestaan uit panelen van bijvoorbeeld vezelcement, HPL, keramiek of dunne steen.

Weet je niet zeker welk montage systeem bij jouw gevelbekleding past? Neem contact op met onze expert voor gratis advies!

Kenmerken

  • Systeem voor verborgen, mechanische bevestiging voor diverse typen gevelbekleding.
  • De panelen worden vastgezet met behulp van hangers en TUF-rivetten om een verborgen bevestiging realiseren.
  • De horizontale NVELOPE-profielen worden aan de verticale profielen bevestigd. Panelen voor geventileerde gevels worden aan de horizontale profielen opgehangen en bevestigd met statische- en verstelbare hangers.
  • NVELOPE- ‘L’-profielen worden vastgezet met NVELOPE-wandbeugels die op verschillende punten vast en flexibel zijn bevestigd in combinatie met SFS bevestigers.
  • NVELOPE-wandbeugels welke dienen als vast punt dragen het eigen gewicht af naar de ondergrond.
  • NVELOPE-wandbeugels welke dienen als flexibel punt nemen de windbelasting op en maken uitzetting en krimp van het verticale profiel mogelijk.

De afstand tussen NVELOPE-wandbeugels is afhankelijk van de kenmerken van de bekleding zoals de afmetingen en het gewicht en daarnaast speelt de lokale windbelasting een belangrijke  rol. Wil je advies over de afstand die je binnen jouw project moet aanhouden? Vraag advies!


Materiaal

Geproduceerd uit geëxtrudeerd 6005A T6 aluminium overeenkomstig met materiaalnorm EN 573-3 en productienorm EN 755. Aluminium 6005A is een middelsterke legering met uitstekende corrosiewerende kenmerken.


Goedkeuring:

British Board of Agrément (BBA) - 19/5671


Mogelijkheden

  1. NVELOPE-wandbeugels bieden de mogelijk om onregelmatigheden in de ondergrond te corrigeren en het verticale profiel perfect uit te lijnen.
  2. Groene isolators: standaard geassembleerde isolator van harde polypropyleen (geplaatst tussen de NVELOPE-wandbeugel en de ondergrond). Eventueel ook mogelijk zonder isolators.Meer informatie

Wil je meer weten over het NV3 systeem en de montage van gevelbekleding bij toepassing van een geventileerde gevel?
We helpen je graag! Onze experts helpen je vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.
 

Andere bezoekers bekeken ook…

Aan het laden
Aan het laden
Close now