Dr. Knippenberg College


Het horizontale kabelsysteem zorgt voor uitmuntende
valbeveiliging op het dak

Het Dr. Knippenbergcollege (in de omgeving beter bekend als "de Knip") in Helmond krijgt een bijzonder mooi (nieuwbouw) gebouw: het wordt een plek voor nieuwe vormen van onderwijs in een sportieve en inspirerende omgeving. Onderwijsruimten worden op wedstrijddagen gebruikt als ontvangst- en werkruimtes voor media en stewards van Helmond Sport.

Samenwerkingsverbanden

De gemeente Helmond ontwikkelt tezamen met haar partners op het gebied van onderwijs, sport en gezondheid, op het bestaande sportcomplex “de Braak”, een bijzondere plek. Een nieuwe moderne sport- en beleefcampus. Het gebouw is ontworpen door RoosRos Architecten. De hoofdaannemer is Heerkens van Bavel Bouw B.V. en onderaannemer (tevens onze klant) Hollanddak B.V.

Het dak bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Isolatieplaten: Kingspan Therma TR26/TT46 FM.
  • Bitumen onderlaag: Icopal EshaBase 460P60.
  • Bitumen dakbedekking: Icopal EshaGum 470K14.

Thuiswedstrijd

Op deze "thuiswedstrijd" heeft SFS Benelux samen met Hollanddak B.V. haar horizontale valbeveiligingssysteem geplaatst. Het SFS valbeveiligingssysteem wordt op de buitenste daklaag gemonteerd en maakt gebruik van een innovatieve schokabsorberende technologie om de schokbelasting van een val van gebruikers te spreiden en af te voeren, waarbij zowel de gebruiker(s) als de dakconstructie worden beschermd.

Bevestigen

Het SFS Horizontaal Valbeveiligingssysteem is ontworpen voor vrijwel alle soorten dakconstructies en we hebben een reeks toepassingsspecifieke bevestigingsmiddelen om aan uw behoeften te voldoen:

Project hoogtepunten


Toegevoegde waarde
  • Snelle en eenvoudige installatie
  • Innovatieve schokabsorberende technologie
SFS oplossing
Soter II Horizontale Leeflijnsysteem

Architect
Roos Ros Architecten

Hoofd aannemer
Heerkens van Bavel Bouw

Locatie
Helmond, Nederland

Bekijk de installatievideo

Installatiestappen

Stap 1: Boorgaten aftekenen en voorboren
Stap 2: Bevestigen met tule-schroef combi
Stap 3: kabel spannen
Aan het laden
Aan het laden
Close now