DC Distripark Maasvlakte II


Een distributiecentrum pal aan zee, op de Maasvlakte-West in Rotterdam.

Ontwerp en planning
Het gebouw meet in totaal circa 35.000 m², waarvan 2.000 m² mezzanine en 2.400 m² kantoor. Het kavel is gesitueerd naast het warehouse van het Koreaanse Busan Port Authority (BPA) dat eind 2021 door Hercuton is opgeleverd. Begin september 2021 is gestart met het grondwerk, het gebouw is opgeleverd op 1 juli 2022.

Oplossing
Op 2 dakniveau's zijn 122 SFS ankers geplaatst, deze zijn mechanisch bevestigd met een tule-schroef bevestiger in de stalen onderconstructie. Deze 122 ankers zijn d.m.v. 1120 strekkende meter RVS kabel met elkaar verbonden.

Voordelen
 • Tijdwinst
  De tule-schroefcombinatie verhoogt de snelheid en zorgt voor een eenvoudigere installatie. Er is geen risico dat de tuimelanker in de isolatie blijft haken, en er is geen gedoe om de tuimelanker uit te zetten. De tule-schroefcombinaties zijn ook gemakkelijk los te maken, mocht dat nodig zijn. Hierdoor zijn de combinaties ook circulair toe te passen.

 • Koudebrug reductie
  De combinatie van tule en bevestiger biedt een thermisch onderbroken oplossing om er voor te zorgen dat de U-waarden van het dak behouden blijven.

 • Veelzijdig
  Tules en bevestigers, gecombineerd met de Soter™ II Multi-use grondplaat, zorgen voor een veilige bevestiging op metalen, betonnen en houten ondergronden. Multi-use grondplaten zijn verkrijgbaar in PVC-gecoat en ongecoat roestvrij staal.

  Daarnaast is de SFS voetplaat multifunctioneel inzetbaar voor zowel horizontale kabelsystemen, losse ankerpunten maar ook voor de positionering van PV panelen voor vrijwel alle ondergronden. Dit alles met één unieke voetplaat.

Project informatie

Klant
Hollanddak B.V. 

Hoofdaannemer
Hercuton

Locatie
Zwarte Zeeweg
3199 Maasvlakte Rotterdam

Applicatie OEM
Kingspan PIR, Sikaplan 15G, mechanisch bevestigd met Guardian vlakdakbevestigers

Download
Artikel Hercuton, Post Industriebouw LinkedIn

Aan het laden
Aan het laden
Close now