Arlon 23 en 25, Strassen Luxemburg


SFS betrokken bij de engineering en levering van de achterconstructie voor de gevelbekleding van twee kantoorpanden te Strassen, Luxemburg.

Situatie

Deze twee nieuwbouw kantoorpanden in Luxembourg werden voorzien van een strakke gevelbekleding van witte Equitone Tectiva en zwarte Aluminium panelen.

Oplossing

Zichtbare bevestiging op een verticale aluminium structuur met behulp van gekleurde AP-rivetten. Vanwege de geringe belasting op/van de gevel aan de achterconstructie is gekozen voor deze kostenefficiënte oplossing.

Valbeveiliging

Door de verspringende geveldelen zijn diverse beugellengtes uit onze uitgebreide range toegepast. Daarnaast bieden de gekozen profielen een groot stelbereik, waardoor de gevel strak uitgelijnd kon worden. Wij adviseren voor werken van deze omvang voorafgaand aan daadwerkelijke uitvoering een Mock-up te realiseren, waar mogelijk op ware grootte. Dit draagt bij aan het managen van de verwachtingen voor onder andere installatietijd en eindbeeld.

De slanke achterconstructie zorgde er mede voor dat zonnewering-installaties achter de aluminium panelen aangebracht konden worden.

Voor diverse, uiteenlopende typen gevelbekleding is het gebruikte verticale basis systeem NV1 met een SFS-bevestiger een goede en kostenefficiënte oplossing. Met gebruik van gekleurde AP-rivetten is de paneelbevestiging in dit project daardoor maar beperkt zichtbaar.

Project hoogtepunten


Oplossing
Installateur
HD Systems

Applicatie OEM
Equitone Tectiva TE90 en Aluminium panelen (RAL 9005)

Locatie
Strassen, Luxemburg
Aan het laden
Aan het laden
Close now