nonut®-TDBL


Statisch belaste draagconstructies sneller en economischer verbinden met veilige directe boutverbindingen

Tot nu toe waren voor de verbinding van dragende structuurelementen niet alleen bouten, maar ook moeren en sluitringen nodig, die vaak onder moeilijke omstandigheden moesten worden aangebracht en regelmatig opnieuw moesten worden aangedraaid. De innovatieve draadvorm nonut®-TDBL van SFS zorgt voor een veel efficiënter werkproces: de speciale draadvorm van de krachtige bout maakt moeren en sluitringen overbodig, omdat nonut®-TDBL eenvoudig en tijdbesparend in één handeling met een accu slagschroefmachine wordt vastgeschroefd.

Gepatenteerde draadvorm zorgt voor veelzijdige topprestaties

De buitengewone prestaties van nonut®-TDBL zijn te danken aan de speciale, gepatenteerde draadvorm. Tegelijkertijd heeft de onderkant van de schroefkop een vergrendelingsvertanding die ervoor zorgt dat de bevestiger altijd stevig vastzit in verschillende staalhardheden.  Zelfs trillingen kunnen deze sluiting niet losmaken. Dit biedt meer veiligheid en maakt tijdrovend controleren en opnieuw aandraaien overbodig. Dit werd door een deskundige bevestigd.

Bij de installatie is een overlapping van de ponsgaten van 80 procent al voldoende om twee elementen optimaal met elkaar te verbinden. Omdat de bevestiger een centrerende punt heeft, is de positionering in de voorgestanste onderdelen uiterst eenvoudig. Alles wat nodig is voor de montage is een standaard draadloze slagschroevendraaier met een magnetische bit. Details over de noodzakelijke prestatieparameters zijn te vinden in de bijbehorende montagehandleiding. Schroeven kan comfortabel en snel met één hand - in één handeling. Het feit dat er geen moer en sluitring nodig zijn, vergemakkelijkt het werk voor monteurs, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen. Zo bespaart nonut®-TDBL merkbaar tijd, moeite en kosten.

Afbeelding die weergeeft dat er met de nonut - TDBL géén opening in het metaal nodig is voor montage.

Toepassingen

 • Hoogbouw magazijnstellingen
 • Opbouw van het podia
 • Stalenbouw
 • Lichte staalconstructies
 • Staalconstructie voor PV-systemen
 • Directe Traanplaat bevestiging met HO-plaat

Eenvoudig voorraadbeheer door minder bevestigingselementen

Naast het bevestigingsproces worden ook de voorraadadministratie en het voorraadbeheer vereenvoudigd. Terwijl vroeger vaak verschillende soorten schroeven en dus verschillende moeren en sluitringen nodig waren voor de bevestiging, dekt nonut®-TDBL alle toepassingen met slechts vier soorten schroeven: Onderconstructies van grote fotovoltaïsche systemen kunnen net zo veilig en tijdbesparend worden bevestigd als bijvoorbeeld hoogbouwmagazijnen, lichte staalconstructies met kettingen en balken, trapconstructies of stalen platforms van rechthoekige profielen.

nonut® TDBL-bevestigingen zijn gemaakt van gehard staal en hebben een Cr-VI-vrije zinklaag. Zij zijn verkrijgbaar in diameter 8,6 mm met een lengte van 16 mm en in diameter 10,6 mm met een lengte van 23, 30 en 50 mm. Daarnaast zijn de bevestigingen ook verkrijgbaar met een diameter van 13,4 mm in lengtes van 20 en 30 mm. Het uitgebreide assortiment accessoires van SFS omvat geschikt montagegereedschap zoals slagmoersleutels en bijpassende magneetbits.


Relevante downloads

Meer informatie is beschikbaar in deze documenten en in onze uitgebreide downloadcentrum.

Uw voordelen bij het werken met SFS

 • Hoogwaardige directe bevestigingen voor verbindingen onder statische belasting
 • Duurzame, veilige verbindingen met maximale draagkracht
 • Europese technische beoordelingen (ETA) voor effectieve statische dimensionering
 • Eenvoudige, efficiënte en ergonomische installatie
 • Uitgebreide projectondersteuning van planning tot oplevering

Neem contact met ons op!


Marc Meulendijk
Product Manager
T: +31 (0) 492 597 400
E: marc.meulendijk@sfs.com

Deze onderwerpen kunnen je wellicht ook interesseren

Sandwichpaneel schroeven
De SC5 en de SC6
Downloads
Aan het laden
Aan het laden
Close now