Samen één Samen één Samen één
 • 32-40 uur per week
 • MBO+/ HBO
 • 3+ Jaar ervaring
 • Helmond

Bouwkundige

Hoe ziet jouw dag eruit?

Na een praatje over het weekend en je eerste kop koffie bekijk je de binnengekomen projectaanvragen. Je gaat aan de slag met het prioriteren en behandelen daarvan. Je vraagt informatie op bij de aanvrager en beoordeelt welk gevelsysteem het beste aansluit bij het project van de klant. Om tot een calculatie te komen voer je de gegevens in, in Excel. Soms, bij complexere projecten is het nodig dat je handmatig een calculatie maakt, maar ook daar draai jij je hand niet voor om. Op basis van de calculatie werk je een referentievlak uit wat als basis dient voor de offerte. Zodra de offerte klaar is stuur je deze, samen met uitleg over het systeem naar de klant. Voor feedback en advies kun je terecht bij je collega Koen. Je collega Angelica werkt in samenspraak met jou werktekeningen uit in AutoCAD. Het is fijn dat je haar hierbij kunt ondersteunen zo nu en dan. Na de lunchpauze heeft een collega van de binnendienst een technische vraag aan je. Samen kijken jullie of je een oplossing hebt voor het probleem zodat zij weer verder kan. Je krijgt in de middag akkoord op een aantal offertes en kan aan de slag met het uitwerken van het project. Aan het einde van de middag heb je nog even tijd over en werk je met behulp van onze 3D-printer verder aan een idee wat je hebt voor een nieuw product. En dan op tijd weer naar huis want morgen moet je weer fris zijn en geef je samen met je collega training aan een groep gevelmonteurs van een klant over de toepassing van onze producten.

De afdeling

De Business Unit' Gevel' houdt zich bezig met het adviseren over verschillende (geventileerde) gevelsystemen waarmee diverse soorten gevelbekleding bevestigd kunnen worden. De projecten variëren in omvang en bevinden zich in binnen- en buitenland. De afdelingmaakt berekeningen, steltoffertes op, werkt tekeningen uit en onderhoud contacten met klanten. Er wordt gewerkt aan product optimalisatie en productvernieuwing, ook in internationaal verband met collega's in het buitenland. Hier in Helmond werk je in een klein team samen met zowel technische als commerciële collega's. Jij vervult een technische adviesrol en wordt enthousiast van het zoeken naar technische oplossingen!

Pas jij bij ons?

We zijn niet alleen specialist voor specifieke bouwoplossingen, maar ook leidend in een goed werkklimaat. Een open, collegiale sfeer waarin je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en initiatief te nemen. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar ook de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed ‘bevestigd’ bij ons!
Onze medewerkers staan bij ons op één. Want een gezond, succesvol internationaal opererend bedrijf kan niet zonder goede mensen; zij bepalen het succes van onze organisatie. In samenwerking met onze partners trekken onze mensen op als één team. Werken bij SFS kenmerkt zich door korte communicatielijnen, veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om je te ontwikkelen. En dat alles binnen een cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn en niemand er alleen voor staat. Jij past bij ons wanneer jij je goed voelt in een dynamische omgeving waarin je veel vrijheid krijgt en goed om kunt gaan met de daarbij horende verantwoordelijkheid.

Over ons


SFS is een snelgroeiende, financieel gezonde toeleverancier en Europees producent in de bouwbranche. De volgende merken zijn vertegenwoordigd: SFS, Guardian en Gesipa. SFS Group Nederland is gevestigd in Helmond en onderdeel van multinational SFS Group in Zwitserland. SFS Group is wereldwijd in 26 landen met ruim 14.000 medewerkers actief op meer dan 80 locaties.

SFS Group Nederland

De Nederlandse organisatie produceert slimme oplossingen voor de bouw. Denk aan bevestigingssystemen voor daken, gevelsystemen, houtbouw, ramen, deuren en industrie. Ze leveren toegevoegde waarde door deskundig advies, hoogwaardige producten en uitstekende systemen, zodat klanten veilige en duurzame gebouwen kunnen neerzetten.

Cultuur

Bij SFS Group Nederland werken zo een 60 bevlogen en trotse medewerkers. De cultuur van de organisatie laat zich omschrijven als een no-nonsens (technische) omgeving met
betrokken medewerkers. Open, informeel en professioneel.
Richt je werkdag in zoals dat jou past!
Of je liever thuis, of op kantoor bent, van 9 tot 5, of flexibel werkt; jij bepaalt wat voor jou het meest efficient werkt.
Een extra dagje vrij
30 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om 1 week verlof bij te kopen.
Stevige secundaire arbeidsvoorwaarden
Een bovengemiddelde pensioenregeling, 8% vakantiegeld, sportvergoeding, bonusregeling en winstuitkering zit allemaal in ons voordelenpakket bij een vast dienstverband.

Wat vragen we van jou?

 • MBO/HBO werk- en denkniveau verkregen door opleiding of werkervaring;
 • Je bent enthousiast, denkt oplossingsgericht en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je brengt jouw ideeën en initiatieven gemakkelijk naar voren en stemt af via korte lijnen;
 • Je bent klant- en servicegericht en werkt graag in teamverband ook met andere disciplines samen;
 • Het beheersen van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste; Frans en Duits is een pre;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor veiligheid technische gerelateerde zaken;
 • Kennis van AutoCAD, MS Office (Excel);
 • Je bent goed in administratieve zaken, precies, kritisch en proactief.

Wat bieden wij

 • Werken aan uitdagende projecten;
 • Een goed salaris dat past bij de functie, opleiding en ervaring;
 • Bedrijfspensioenregeling;
 • Maar liefst 30 verlofdagen;
 • Flexibele werktijden voor goede work/life balance;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer;
 • Een zelfstandige en uitdagende functie in een internationale en dynamische onderneming;
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en verbetermogelijkheden;
 • Wij stimuleren een gezonde levensstijl; vers fruit op kantoor; leaseplan voor een nieuwe (e-)bike en sporten van de zaak;
 • Maar we houden ook van een feestje waaronder leuke uitjes met de
 • Personeelsvereniging;
 • En bovenal een fijne werksfeer in een team van gedreven en enthousiaste collega's.

Betrouwbaar, toegewijd en inventief. Daar staan we voor. Samen één!

Vragen & solliciteren

Stuur je CV met motivatie naar hrm-nl@sfs.com.

Voor specifieke vragen kun je bellen, mailen of appen naar Yvonne Wildenberg (HR-manager) yvonne.wildenberg@sfs.com of +31 6 11408044.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Aan het laden
Aan het laden
Close now