SFS Valbeveiliging

Jij bent dakdekker en hebt de vraag gekregen om ook verantwoordelijkheid te nemen voor het stukje ‘veilig werken op hoogte’. Jij moet de opdrachtgever een bepaalde garantie kunnen bieden. Want jouw opdrachtgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van mensen die op hoogte werken en daarmee ook aansprakelijk voor incidenten die onverhoopt op kunnen treden.

Veiligheidsvoorschriften in het Arbobesluit, de Arbeidsomstandighedenwet en het Burgerlijk Wetboek schrijven voor dat er voorzieningen getroffen dienen te worden om veiligheid te garanderen.

Download onze whitepaper over de noodzaak van valbeveiliging en laat je helpen om opdrachtgevers bewust te maken daarvan.


Download Whitepaper

De zekerheid die wij jou bieden

Haak aan bij SFS valbeveiligingssystemen. Bij ons ben je zeker, van een deskundig veiligheidsplan, een zorgeloze installatie en tot wel meer dan 24 jaar gegarandeerde veiligheid.

Eenmaal gezekerd aan de leeflijn van een SFS valbeveiligingssysteem, is je veiligheid gegarandeerd. Jij moet erop kunnen vertrouwen dat de oplossing die je biedt voldoet aan de gestelde eisen. Wij zorgen daarvoor; onze experts in valbeveiliging kennen de wet- en regelgevingen en zorgen dat onze SFS systemen daaraan voldoen.

De SFS valbeveiligingssystemen zijn uitgebreid getest en gecertificeerd conform de huidige normen. De installatie is snel en eenvoudig dankzij het innovatieve bevestigingssysteem.
 
  • Conform de huidige normen (EN 795:2012, CEN/TS 16415:2013)
  • Eenvoudige installatie
  • Duurzaam product
  • Compact ontwerp

Wanneer heb ik valbeveiliging nodig?

Valbeveiligingssystemen zijn maatregelen die getroffen worden door opdrachtgever, eigenaar, aannemer en medewerker, om veilig werken op hoogte mogelijk te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met het ontwerp van het dak en worden er voorzorgsmaatregelen getroffen in de vorm van een gebiedsbeperkingssysteem óf er wordt gewerkt met een valstopsysteem, mocht er toch echt 'over de dakrand' gewerkt moeten worden.

Bij gebouwen vanaf 2,5 meter hoogte is valbeveiliging verplicht, als er werk op het dak plaats vindt. In de praktijk is dat altijd het geval. Denk daarbij aan controles van airco units, dakreparaties en tegenwoordig steeds vaker het onderhoud van de zonnepanelen. Vergeet ook niet desgewenst gebruik te maken van borstwering en hekwerken, ook zijn er nog gebiedsbeperkingssystemen en valbeperkingssystemen, om risico op vallen uit te sluiten of te voorkomen.Werken op hoogte vermijden

Als eerste is er een verplichting om werkzaamheden op hoogte te vermijden.

Werken op hoogte - vallen voorkomen

Ten tweede moet vallen waar mogelijk  voorkomen worden.

Werken op hoogte - gevolgen van een val minimaliseren

Wanneer valbeperkingssystemen niet mogelijk zijn, dan is er de optie een valstopsysteem.

SFS Valbeveiligings-systemen

Eenvoudig te monteren en voorzien van innovatieve schokabsorberende technologie die bij een val, zowel de gebruiker(s), als de dakconstructie beschermt. Hét toonaangevende leeflijnsysteem in de markt, is het horizontaal valbeveiligingssysteem van SFS. Bij dit systeem kunnen meerdere personen veilig op hoogte werken, zonder ook maar enige beperking in de bewegingsvrijheid.

Het verticaal valbeveiligingssysteem zorgt ervoor dat werkzaamheden op bijvoorbeeld ladders en torens onbezorgd en volledig handsfree verricht kan worden. Ontwerp voor een veelzijdige oplossing voor een reeks uitdagende werksituaties op hoogte: het overhead valbeveiligingssysteem kan zowel boven het hoofd (overhead) alsmede aan de muur (wall mounted) bevestigd worden. Een kosteneffectieve manier om valbeveiliging van één persoon te garanderen zijn de losse ankerpunten. Deze zijn ook nog eens 360 graden roteerbaar. Daarnaast bieden we ook de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen aan.

Download brochure

Samen maken we veilig werken op hoogte mogelijk

  • Wij laten je niet vallen, wij denken met je mee
  • Vertrouw het proces en de geboden oplossing
  • Volledig advies, levering en zeer gebruiksvriendelijke installatie
  • Systeem dat net zo lang, zo niet langer, meegaat dan het gebouw
  • Voldoet aan huidige wet- en regelgevingen

Jouw opdracht, onze zorg

‘Je hebt een mooie opdracht binnengehaald en je gaat niet enkel het vlak dak installeren, maar hebt ook de vraag gekregen om de valbeveiliging te regelen. Jij stelt je behulpzaam op en regelt dat. Maar pfoe, daar komt best wel wat bij kijken...’

Ga je in gesprek met onze valbeveiligingsexperts? Dan zorgen wij ervoor dat je kunt vertrouwen op de oplossing die je jouw opdrachtgever biedt. Download de whitepaper of neem direct contact met ons op.

Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden
Close now