Verticaal valbeveiligingssysteem


Het verticaal valbeveiligingssysteem van SFS is een volledig RVS staalkabelsysteem dat de gebruiker in staat stelt om veilig op hoogte te werken aan verticale constructies.

Met het verticaal valbeveiligingssysteen kunnen gebruikers onbezorgd en volledig handsfree werkzaamheden verrichten op bijvoorbeeld ladders, torens en windturbines.

  • Vrij bewegen in volledige veiligheid
  • Veelzijdige installatieVoordelen

Conform de meest recente eisen
Het systeem is onafhankelijk getest en gecertificeerd door SATRA om volledig te voldoen aan de certificaten EN353-1: 2014 en EN353-2: 2002, evenals de EN365 PBM richtlijn. Hierdoor bedraagt de maximale kracht op het lichaam niet meer dan 6kN.

Compact ontwerp
Het schokabsorberende element is direct in de traveller ingebouwd waardoor een schokdemper in de lijn niet nodig is. Dit leidt tot een snellere, eenvoudigere installatie.

Eenvoudige installatie
Het systeem is zo ontworpen dat de traveller niet incorrect kan worden geïnstalleerd, waardoor veiligheid van de gebruiker wordt gegarandeerd.

Duurzaam product
Gebruik van hoogwaardige RVS componenten bieden een lange levensduur. Alle pakkingen zijn van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) of NBR (Nitrilbutadieenrubber) waardoor ze bestand zijn tegen chemicaliën en corrosie en levenslang waterdicht zijn.

Technische ondersteuning van SFS Building Envelope Specialists
Ons technische team is zowel in-house als op locatie beschikbaar en is in het bezit van veel kennis en ervaring over veiligheidssystemen en de markt als geheel. Het SFS UK Centre of Excellence beschikt over een trainingsacademie en een in-house testfaciliteit, inclusief een testopstelling van 6x6 meter en een valtoren van maar liefst 12 meter hoog.

Verlengde garantie
Voor een complete gemoedsrust bieden we bestekschrijvers, installateurs en gebruikers een garantietermijn van 1 tot 24 jaar - of zelfs langer, afhankelijk van voorwaarden en projectspecificatie.

Toepassingen

Het verticale valbeveiligingssysteem van SFS kan worden gebruikt bij vele verticale constructies, denkt u hierbij aan:
Windturbines
  • Telecommasten
  • Hoogspanningsmasten
  • Hoge gebouwen
  • Torens
  • Onderhoudswerkzaamheden

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze valbeveiligingssystemen of over het verticaal valbeveiligingssysteem van SFS? We helpen u graag! Onze experts helpen u vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.

Direct contact met een expert
Aan het laden
Aan het laden
Close now