Vleugelboorschroeven SC5 / SC6


Snelle en ergonomische bevestiging van houten panelen aan dragende staalconstructies

Deze twee gevleugelde zelfborende schroeven maken de bevestiging van met hars gebonden spaanplaat op stalen onderconstructies snel, veilig en ergonomisch: SC5 en SC6 van SFS kunnen in één arbeidsgang worden verwerkt en zorgen zo voor een zeer efficiënte verwerking. Door hun slimme ontwerp bieden deze twee bevestigers tal van voordelen.

Algemene bouwvergunning - geschikt voor statische controles

Een van de sterkste punten van SC5 en SC6 is hun DIBt certificering (Z-14.4-872). Dit omvat onder meer de mogelijkheid om een schijfwerking te realiseren om door middel van spaanplaat de onderconstructie te stabiliseren. Deze certificering is tevens uitermate geschikt als naslag werk voor statische berekeningen. De hoge draagvermogens worden bepaald aan de hand van proeven.

Een ander voordeel van de twee vleugelboorschroeven is hun nieuwe kopgeometrie. Speciale freesgroeven optimaliseren het verzinken van de kop en creëren zo een gelijkmatige, vlakke en splijtvrije bevestiging van de bevestigingen in de houten plaat. Ook de andere ontwerpdetails zorgen voor hoogwaardige resultaten: terwijl de schroefdraad zorgt voor geoptimaliseerde uittrekwaarden in de stalen onderconstructie, maakt de boorpunt het de verwerkers mogelijk om optimaal te boren door materiaal op houtbasis en staal. Daarbij voorkomen de boorvleugels dat de draad tijdens het boren in het hout grijpt en breken ze betrouwbaar af wanneer ze de stalen onderconstructie raken.


Complete oplossing met toegevoegde servicewaarde

Ontworpen als een krachtige totaaloplossing, biedt SFS ook gereedschap en accessoires die speciaal zijn afgestemd op de SC5 en SC6. Naast bekabeld handgereedschap omvatten deze een accuschroefmachine waarvan de bits precies zijn afgestemd op de aandrijving van de schroeven, Dit garandeerde een stevige, ergonomische, en comfortabele bediening. Het complete pakket voor de twee vleugelboorschroeven wordt gecompleteerd door het uitgebreide SFS-serviceaanbod en technisch toepassingsadvies.


Relevante downloads

Meer informatie is beschikbaar in deze documenten en in onze uitgebreide downloadcentrum.

Uw voordelen bij het werken met SFS

  • Hoogwaardige directe bevestigingen voor verbindingen onder statische belasting
  • Duurzame, veilige verbindingen met maximale draagkracht
  • DIBT certificering (AbZ) voor effectieve statische dimensionering 
  • Efficiënte en ergonomische verwerking
  • Uitgebreide projectondersteuning van planning tot oplevering

Neem contact met ons op!


Marc Meulendijk
Product Manager
T: +31 (0) 492 597 400
E: marc.meulendijk@sfs.com

Deze onderwerpen kunnen je wellicht ook interesseren

Sandwichpaneel schroeven
nonut®-TDBL
Downloads
Aan het laden
Aan het laden
Close now