MDC en MXC - Sandwichpaneel bevestiging op beton


Met de MDC / MXC-bevestiging zet SFS een nieuwe standaard voor de directe bevestiging van sandwichpanelen op beton - en natuurlijk met een ETA-classificatie.

Maak kennis met de nieuwe MDC en MXC sandwichpaneelschroef. Deze unieke schroef combineert de goede uitrekwaarden van de betonbevestiger met de ondersteuningsdraad en goede afdichtingseigenschappen van de Sandwichpaneelbevestiger. Zodat u slechts 1 verschillende soort schroef nodig heeft voor de montage van sandwichpanelen op beton in dak- en wandtoepassingen.

Tot nu toe was het bevestigen van sandwichpanelen op beton een hele klus voor ontwerpers en constructeurs. Reeds in de planningsfase moeten de vereiste stalen rails in het beton worden aangebracht en later exact worden ingebetonneerd, omdat tijdens de verwerking op de bouwplaats geen afwijkingen meer kunnen worden gecompenseerd. De hoge foutgevoeligheid en complexiteit van dit proces behoren nu tot het verleden. Bij gebruik van de nieuwe MXC sandwichbetonbevestigingen van SFS is het gebruik van een stalen rail niet nodig - het sandwichelement wordt rechtstreeks op het beton bevestigd: Eenvoudig, veilig en zuinig. Bovendien is MXC de eerste sandwichbetonbevestiging op de markt die volgens de Europese normen (ETA-20/0115) is beoordeeld. Dit geeft planners en verwerkingsbedrijven vertrouwen in hun handelen. Gemaakt van A4 roestvrij staal, is de nieuwe sluiting een ideale oplossing, zelfs voor veeleisende omgevingsomstandigheden.

Gebruik zelfs in de onmiddellijke nabijheid van de betonrand

Een van de sterke punten van de nieuwe directe bevestiging is de mogelijkheid om zonder expansiedruk te werken en dus ook in de onmiddellijke nabijheid van de betonrand te worden gebruikt. De MXC wordt in het beton geschroefd via een voorgeboord gat door middel van doordrukmontage en maakt, dankzij de ondersnijding van de schroefdraad in het beton, een positieve en veilige bevestiging mogelijk die vergelijkbaar is met die van een ondersnijdingsanker. Een geoptimaliseerde schroefdraad en de getande schroefpunt van gehard koolstofstaal zorgen voor gemakkelijk en snel indraaien met een hoog draagvermogen. Een bijkomend pluspunt van de innovatieve bevestiging is de onmiddellijke belastbaarheid van de bevestiging, die met name leidt tot een verkorting van de totale installatietijd en dus tot merkbare kostenbesparingen.
MDC
MXC
Advies nodig?

Productvoordelen in een oogopslag

  • Eerste sandwichbetonbevestiging met ETA
  • Directe bevestiging zonder gebruik van in het beton verankerde stalen rails
  • Lagere planningsinspanning, foutgevoeligheid en complexiteit
  • Perfecte steunfunctie van de sandwich-element buitenlaag dankzij de asymmetrische dubbele ondersteuningsdraad
  • Gemakkelijke verwerking en hoge belastingswaarden dankzij de ideale kern/draadgeometrie en de getande functionele punt
  • EPDM-afdichtingsring van hoge kwaliteit voor permanente dichtheid lage zijdelingse uitzetting en daardoor te gebruiken in nabijheid van de betonrand
  • Verkrijgbaar in verzinkt staal en RVS A4 voor veeleisende omgevingsomstandigheden
  • Neemt u voor advies contact met ons op, of vraag meer samples aan voor uw eerste project met de MDC of de MXC sandwichpaneelschroef.
Aan het laden
Aan het laden
Close now