Valbeveiliging


Of je nu een dakdekker bent die zijn mensen wilt beschermen bij werken op hoogte, een installateur die valbeveiligingssystemen plaatst op daken of een ontwerper of eigenaar die aansprakelijk is volgens het Arbobesluit, de Arbeidsomstandighedenwet en het Burgerlijk wetboek - wij laten je niet vallen.


Onze experts in valbeveiliging kennen de wetgeving en zorgen ervoor dat systemen daaraan voldoen. SFS Valbeveiliging is getest en gecertificeerd. Daarmee bieden we jou veiligheid en gemoedsrust. De gepatenteerde bevestigingsmethodiek, is toepasbaar op alle ondergronden, maakt dat de installatie ervan ook nog eens snel en probleemloos is.

Werken op hoogte

Bij gebouwen vanaf 2,5 meter hoogte is valbeveiliging verplicht - als er werk op het dak plaatsvindt. Dat is in de praktijk altijd het geval. Denk daarbij aan controles van airco units, dakreparaties en tegenwoordig steeds vaker het onderhoud van de zonnepanelen. Als ontwerper of eigenaar van een gebouw moet je de veiligste methode altijd prioriteit geven volgens een drietrapsmodel:

  1. Werken op hoogte vermijden

  2. Vallen voorkomen bij het werken op hoogte

  3. Gevolgen van een val minimaliseren bij het werken op hoogte


1. Werken op hoogte vermijden

Als eerste is er een verplichting om werkzaamheden op hoogte te vermijden.

2. Vallen voorkomen bij het werken op hoogte

Ten tweede moet vallen voorkomen worden. Denk daarbij aan oplossingen zoals: borstwering van 1m tot 13m hoogte of 1,2m boven 13m hoogte en hekwerken. Vaak is dit esthetisch niet aantrekkelijk en daarom zijn er nog gebiedsbeperkingssystemen. Die zijn ‘onzichtbaar’ vanaf de grond, maar hebben geen risico op vallen. Een voorbeeld is het horizontale valbeveiligingssysteem van SFS voor meerdere personen of een 360 graden roteerbaar los ankerpunt voor één persoon.

3. Gevolgen van een val minimaliseren bij het werken op hoogte

Wanneer gebiedsbeperkingssystemen niet mogelijk zijn, dan is de laatste optie een valstopsysteem. Het horizontale valbeveiligingssysteem van SFS, het verticale valbeveiligingssysteem en het overhead systeem zijn in te zetten als valstopsysteem.

Bekijk alle producten in onze Valbeveiligingsrange

Systemen voor het werken op hoogte, de Slyder loopkat om aan te kunnen haken en vrij te kunnen bewegen, maar ook de bijbehorende persoonlijke beschermingsmiddelen. Of bekijk de how-to video mini-serie en ontdek hoe eenvoudig de installatie is.  

Valbeveiligingssystemen
Biedt volledig vrije beweging. Eenmaal gezekerd aan de leeflijn hoeft de verbinding met het systeem niet verbroken te worden.
Valbeveiliging PBM
Een volledig RVS staalkabelsysteem dat veilig werken op hoogte aan verticale constructies mogelijk maakt. 

Haak aan bij SFS Valbeveiliging

Volledig advies, levering en zeer gebruiksvriendelijke installatie van een systeem dan net zo lang, zo niet langer meegaat dan het gebouw - want tegen alle weersinvloeden bestand.

Ga je in gesprek met onze valbeveiligingsexperts? Dan zorgen wij ervoor dat je kunt vertrouwen op de oplossing die je kiest. Download de whitepaper of neem direct contact met ons op.


Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden
Close now