NV10-systeem voor off-site gevelbekleding

Om je gevelbekleding perfect te kunnen plaatsen, heb je een montage systeem nodig. NV10 is de SFS-oplossing voor het off-site/in de fabriek bevestigen van panelen bestaande uit planken met bevestiging aan de voorzijde of met behulp van een verborgen bevestiging. 

NV10 begint met het basissysteem NV1: een verticaal L-profiel, bevestigd in de wandbeugel met een SDA5-schroef. De NV3-rail wordt dan horizontaal aan het L-profiel bevestigd waarop vervolgens NV3-hangers kunnen worden ingehangen.

Weet je niet zeker welk systeem geschikt is voor het off-site bevestigen van panelen? Neem contact op met onze expert voor gratis advies! 


Kenmerken

Het NV10-systeem heeft NV10-rails met standaardlengtes van 3 meter. Deze rails kun je op maat bestellen, of in standaardlengte en ter plaatste op maat laten maken. Gevelpanelen worden aan de verticale rails bevestigd door een van de volgende drie methoden:

  1. Gevelbevestiging met klinknagels
  2. Gevelbevestiging met lijm en bijbehorende tape
  3. Gevelbekleding met een verborgen mechanische bevestiging met een Keil-anker. Voor verborgen mechanische bevestiging met behulp van Keil-ankers dienen in de achterkant van de NV10-rail gaten worden geboord.

Aangezien de panelen los van de achterconstructie aan een ophangsysteem worden bevestigd, leent dit systeem zich ervoor om off-site, bijvoorbeeld in een werkplaats, te worden opgebouwd. Dit biedt voordelen bij een verlijmde toepassing, aangezien in dit geval de toepassing weersonafhankelijk is.

NV3-hangers worden aan de achterkant van de verticale NV10-rail bevestigd. De NV3-hangers worden op locatie aan de horizontale NV3-rail gehangen. Het stelbereik van de wandbeugel maakt verticale uitlijning tussen de ondergrond en het achterconstructie systeem mogelijk. De stelschroef op de bovenste hangers is ontworpen voor de exacte horizontale uitlijning van het paneel.

Het NV10-systeem kan ook worden gebruikt om gevelpanelen te maken in de vorm van planken. Individuele planken worden in paneelvorm gemonteerd en elke plankbreedte is mogelijk. Het aantal ankers en hangers wordt aangepast aan de windsnelheid en het gewicht van het opgebouwde paneel. Neem contact op met een van onze experts voor advies op maat!

Het NV10-systeem bestaat uit standaardcomponenten waardoor een snelle levering mogelijk is en deze componenten snel en gemakkelijk te installeren zijn.

NVELOPE onderdelen NV10 

  • NVELOPE- ‘L’-profielen worden vastgezet met NVELOPE-wandbeugels die op verschillende punten vast en flexibel zijn bevestigd.
  • NVELOPE-wandbeugels welke dienen als vast punt dragen het eigen gewicht af naar de ondergrond.
  • NVELOPE-wandbeugels welke dienen als flexibel punt nemen de windbelasting op en maken uitzetting en krimp van het verticale profiel mogelijk.
  • De afstand tussen NVELOPE-wandbeugels is afhankelijk van de kenmerken van de bekleding zoals de afmetingen en het gewicht en daarnaast speelt de lokale windbelasting een belangrijke rol.

Meer informatie

Wil je meer weten over het NV10 systeem? We helpen je graag!
Onze experts helpen je vrijblijvend verder met informatie, berekeningen of advies over onze producten.

Andere gebruikers bekeken ook...

Aan het laden
Aan het laden
Close now