Starterswoningen petroleumhaven

Behoorlijke verschillen in uitkraging

Petroleumhaven ligt aan het water en vlak bij de Haagse binnenstad. Het gebied verandert in de komende jaren in een hip woon-werkgebied met jachthaven en horeca. De kavel voor starters op de koopwoningmarkt biedt plek aan een gebouw met 41 appartementen en bedrijfsruimte in de plint.


Situatie

Vanuit aannemer Bebouw Midreth kwam de vraag om mee te denken in een oplossing voor een montageprobleem van een aluminium achterconstructie op een betonnen wand. Deze betonnen wand had behoorlijke verschillen in uitkraging waardoor er niet met gelijke beugellengtes gewerkt kon worden. De minimale uitkraging was 110 mm en de maximale uitkraging ca. 150 mm. Daarnaast is er maar een minimale uitkraging mogelijk omdat aan de voorzijde van de gevelbekleding een stalen trappenhuis gemonteerd moet worden. De stalen kokers hiervoor waren al in de betonnen wand aangebracht.

Inspectie

Na de presentatie van ons totaalsysteem volgde een inspectie op de bouwplaats om een goed beeld te krijgen van de situatie. Hieruit volgde een totaaloplossing van een aluminium NV1-achterconstructie, NV-L beugels tot de gekleurde AP-blindklinknagels t.b.v. de montage van de Rockpanelen.

Oplossing

We spraken af om twee verschillende beugellengtes (NV-L) te leveren (foto 1). Niet gebruikte beugels mochten retour geleverd worden, waardoor Bebouw Midreth zonder concessies de gevel loodrecht kon uitlijnen. Aanvullend zorgden we voor een statische berekening en de nodige uitleg op de bouwplaats.

Bevestiging gevelpanelen

Voor de bevestiging leverden wij AP-5.0 blindklinknagels, gekleurd in de kleurstelling van de Rockpanel gevelpanelen. Om rekening te houden met de werking van de aluminium achterconstructie wordt er bij elk gevelpaneel gebruik gemaakt van speciale hulzen: de zogenaamde vastpunt- en glijpunthulzen. Vervolgens werden de panelen geklonken met behulp van een Gesipa Powerbird Pro Gold Edition, welke we als service verhuurden voor dit project.Bebouw Midreth

Beeld Petroleumhaven: FORMHET

Projectinformatie


SFS oplossing


Applicatie

Rockpanel RAL 7022 8mm

Architect

FORMHET 

Aannemer

Bebouw Midreth (inmiddels VolkertWessels)

Locatie

Den Haag, Nederland

Twee lengtes NV-L beugels, afgestemd op de uitkraging.
NV1-achterconstructie in combinatie met NV-L beugel
Rockpanel op een NV1-achterconstructie
Aan het laden
Aan het laden
Close now