Verborgen bevestiging van gevelpanelenBij de verborgen bevestiging van geventileerde gevelpanelen moeten de voor- en nadelen van de conventionele methoden zorgvuldig tegen elkaar afgewogen worden. Dit geldt zowel voor lijmverbindingen als voor klassieke mechanische bevestigingen. Het innovatieve blinde bevestigingssysteem TUF-S van SFS combineert de voordelen van beide methoden tot een krachtig geheel en maakt verborgen bevestiging eenvoudig, snel en veilig.


Architecten, planners en gevelbouwers waarderen over het algemeen de voordelen van verlijming en conventionele mechanische bevestiging, en niet zonder reden: verlijming van geventileerde gevelpanelen wordt gekenmerkt door een eenvoudige, snelle verwerking zonder speciaal gereedschap en maakt bovendien de probleemloze bevestiging van zelfs dunne gevelpanelen (8 mm) mogelijk. De sterke punten van conventionele mechanische bevestigingsmiddelen zijn daarentegen de weersonafhankelijke installatie, de goede brandwerende eigenschappen en de mogelijkheid om de panelen indien nodig zonder blijvende beschadigingen te verwijderen. De moeilijkheid is dat de voordelen van de ene bevestigingsmethode ook de zwakke punten van de andere zijn. Geen van beide voldoet aan alle denkbare eisen. 

Bevestiging door verlijming of conventionele mechanische bevestiging  

Verlijmd

Conventionele onzichtbare mechanische bevestiging

 Eenvoudige installatie


 Snelle verwerking zonder speciaal gereedschap


 Installatie mogelijk ongeacht weersomstandigheden

 Bevestiging van dunne gevelbeplating (8 mm) mogelijk


 Brandveilig

 Demontage zonder beschadiging mogelijk


Dit nieuwe mechanische bevestigingssysteem biedt een uitweg uit het verwerkingsdilemma: als krachtig all-in-one-systeem combineert de blinde bevestiging TUF-S de voordelen van de twee gevestigde bevestigingsoplossingen. Consequent afgestemd op de eisen van een eenvoudige, snelle en veilige bevestiging aan de achterzijde van gevelplaten, biedt de innovatieve oplossing van SFS architecten, planners, en gevelbouwers de zekerheid van een technisch hoogwaardig systeem met de grootst mogelijke zekerheid van handelen. Dit blijkt ook uit de goedkeuring voor een plafondtoepassing van het systeem met HPL-platen van Trespa en FunderMax.

Tot 50 procent minder assemblagetijd
Een van de grote troeven van TUF-S  is de uiterst efficiente assemblage. Hier kan de blinde bevestiging overtuigen in een directe vergelijking met conventionele bevestigingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat er geen ondersnijding is en er geen speciaal gereedschap nodig is. In plaats daarvan wordt de bevestiging uitgevoerd met behulp van een blind gat en kan deze snel en veilig worden uitgevoerd door slechts één persoon direct op de bouwplaats. Dit verkort de installatietijd met wel 50 %. 

Een extra groot pluspunt is de bevestiging aan de achterzijde van 8 mm dikke gevelpanelen - bijna onmogelijk met conventionele bevestigingsmiddelen, omdat juist bij 8 mm gevelpanelen een exacte boordiepte belangrijk is. Met zijn geringe verankeringsdiepte en hoge technische waarden bewijst TUF-S  hier zijn kwaliteiten. 

De blinde bevestiging legt ook sterk de nadruk op veiligheid: dankzij het doordachte ontwerp wordt voorkomen dat de bevestiging te strak wordt aangedraaid. De radiale uitzetting bij het lostrekken van de trekpen zorgt er tevens voor dat de gedeeltelijk bevestigde draad in het plaatmateriaal wordt vastgezet. Dit zorgt voor uitstekende uittrekwaarden en voorkomt dat de bevestiging na verloop van tijd onbedoeld terugdraait als gevolg van dilatatie of trillingen. 

Weersonafhankelijke gevelbevestiging
TUF-S  opent ook nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de verborgen bevestiging van gevelelementen in vergelijking met verlijming voor architecten, planners en gevelbouwers. De mechanische bevestiging van de panelen maakt installatie op elk moment van het jaar mogelijk en volledig onafhankelijk van de weersomstandigheden; de brandwerende eigenschappen zijn uitstekend dankzij de productie uit roestvast staal.
Bovendien is, indien nodig, de eenmalige demontage denkbaar eenvoudig: dankzij de zeskantige kop kan de krachtige bevestiger met behulp van standaardgereedschap worden verwijderd zonder blijvende schade achter te laten. 

Bevestiging met TUF-S in vergelijking met andere methoden


Verlijmd

Conventionele onzichtbare mechanische bevestiging

TUF-S

 Eenvoudige installatie


 Snelle verwerking zonder speciaal gereedschap


 Installatie mogelijk ongeacht weersomstandigheden

 Bevestiging van dunne gevelbeplating (8 mm) mogelijk


 Brandveilig

 Demontage zonder beschadiging mogelijkSynergie door op elkaar afgestemde achterconstructie
Als specialist voor bevestigingsoplossingen voor de gebouwschil biedt SFS een hoogwaardig totaalsysteem voor alle niveaus van gevelbekleding met bescherming tegen weersinvloeden. Het NVELOPE NV3 achterconstructiesysteem is exact afgestemd op de verborgen mechanische bevestiging met TUF-S. Voor een kwalitatief hoogstaand resultaat worden de horizontale NVELOPE agraffe profielen eerst op de verticale profielen bevestigd. De daaropvolgende montage en bevestiging van de panelen op de horizontale NV3-profielen draagt op betrouwbare wijze de lasten en creëert de beste voorwaarden voor de hoogwaardige bevestiging van een grote verscheidenheid aan gevelpanelen, bijvoorbeeld een hogedruklaminaat / HPL (zoals Trespa of Fundermax), vezelcement (Equitone) of panelen met steenwolvezels (Rockpanel).

Berekening gemakkelijk gemaakt
SFS biedt reeds toegevoegde waarde bij het bepalen van de benodigde componenten in de voorbereiding voor de realisatie van een gevel.
Architecten, planners en gevelbouwers krijgen ook ondersteuning bij het berekenen van de bevestigingsoplossingen - van paneelbevestigers tot verankering in de ondergrond. De berekening in overeenstemming met alle Europese normen garandeert resultaten van hoge kwaliteit. Neem voor een vrijblijvend advies contact met ons op, of gebruik de productselector.  

Waarom werken met SFS?

Sinds de jaren '80 heeft SFS achterconstructies in de geventileerde gevel ontworpen ter ondersteuning van bekledingssystemen die over de hele wereld worden gebruikt. Onze productlijn, NVELOPE, weerspiegelt eersteklas techniek en efficiëntie, ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Het resultaat? Milieuvriendelijke en eenvoudig te installeren geventileerde gevelsystemen, toegespitst op uw behoeften en budget.

Aan het laden
Aan het laden
Close now