Environmental Product Declaration


Een EPD staat voor Environmental Product Declaration. Het is een gestandaardiseerd en geverifieerd document dat informatie biedt over de milieueffecten van een specifiek product, van grondstoffen tot verwijdering.

De verklaring behandelt aspecten zoals energieverbruik, uitstoot van broeikasgassen, lucht- en watervervuiling, afvalproductie en meer. Het doel van een EPD is om transparante en betrouwbare informatie te bieden om architecten, ingenieurs, gebouweigenaars en anderen te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over de duurzaamheid van verschillende producten en materialen. EPD's worden ontwikkeld in overeenstemming met internationale normen, zoals ISO 14025 en EN 15804, en worden geverifieerd door onafhankelijke derde partijen zoals het British Research Establishment (BRE) in het Verenigd Koninkrijk.

SFS NVELOPE® EPDs

We zijn trots om aan te kondigen dat SFS NVELOPE® producten onlangs zijn bekroond met een Milieuproductverklaring (EPD) voor onze onbewerkte aluminium beugel- en railproducten. Deze geverifieerde Levenscyclusanalyse erkent onze toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn in alle aspecten van ons bedrijf.

De EPD biedt gedetailleerde informatie over de milieueffecten van onze aluminium beugel- en railproducten, met de nadruk op het productieproces, van wieg tot poort. De levenscyclusanalyse werd uitgevoerd door BRE volgens EN 15804 + A1, waarbij een grondige beoordeling van onze producten en processen werd uitgevoerd, wat onze toewijding aan transparantie en verantwoordelijkheid in onze activiteiten aantoont.
Aan het laden
Aan het laden
Close now